18.02.2023 г., 10:28 ч.

Безкрайна надпревара 

  Поезия » Философска, Друга
463 0 0

Препускат куците коне
по пътищата безпосочни,
а горе, в празното небе,
залагат призраци порочни
съдбите им... пръв кой ще спре...

Това за него е финал –
Земята алчно ще разтвори
огромна паст с зъби от кал
и край! И първи ще е номер втори,
когато своя бяг е спрял...
_____
Табунът с куците коне
се влачи във последен спринт,
а мъртвите му богове
творят пореден лабиринт
за следващите...

Гласът им ново стадо води
във битието-кланица.
Животът теб и мене води,
към спирката "Последна страница"
за личности... и за народи...
-----
Отдавна куците коне
са всички в тази надпревара.
Отъпкват бойното поле
преследвайки лъжлива вяра,
че победители... са те...

И само гладната земя
разбрала е със мъдрост няма,
че всичко е една игра
без правила, една измама,
и те... са нейната храна...

 

06.01.2023.

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??