22.04.2014 г., 18:07 ч.

Безмълвие 

  Поезия » Пейзажна
723 1 23

Април прибира прецъфтелите лалета

и поема към кораловия риф на хоризонта.

Попътен бриз нащърбва златната монета

на слънцето  - 

                        и превръща изгрева му в проза.

 

Самотен гларус гмурва се за лунната пантофка

на Зорницата  -  тъй бледа от очакване на щастие…

И само крайбрежните медузи – сънуват ласките неонови,

като планети…

                        И проблясват, лутайки се във безкрая…

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??