Април прибира прецъфтелите лалета
и поема към кораловия риф на хоризонта.
Попътен бриз нащърбва златната монета
на слънцето -
и превръща изгрева му в проза.
Самотен гларус гмурва се за лунната пантофка
на Зорницата - тъй бледа от очакване на щастие…
И само крайбрежните медузи – сънуват ласките неонови,
като планети…
И проблясват, лутайки се във безкрая…
© Красимир Чернев Все права защищены
и много сполучливи метафори! ПОЗДРАВИ!