21.12.2022 г., 6:49 ч.

Безмълвно Безличие 

  Поезия » Друга
171 0 0

Листите са пусти, но пък се намира тишина

Липсват тъжни мисли, но е глухота

 

Равномерно, безразлично

Изпразнено от смисъл

Далечно, нелирично

Загубена орисан 

 

Музиката в мимика е скрита

Музикантите ми са прозрачни

Изсвириха една сюита 

За несгоди брачни

 

Рисунката е огледало празно

Затова творбата ми е бяла

Магията на четката огасна

Талантливо изветряла

 

Чашата на маса празна

Чувства се сконфузно

А течността във нея някак

Застинала е гузно, гузно

 

Нищо не помръдва тук

Загубени сме всички

Отидете си, не сте желани

Човешко е да сме безлични!

© Юнеско Чомски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??