Небето мрачно
хапе ти сърцето
облаците мразят
синьото небе
слънцето се крие
уплашено и клето
безмилостна стихия
всеки миг расте.
Вода и огън
истинска небесна лава
стоварва се
завлича, пали и руши
дали и Бог
потънал е в забрава
не вижда как на Кръст
кървят съдби.
Сълзи на старци
хапят им лицата
очите ужасени
свиден дом се срутва
тинята поглъща
надеждата последна
палачът безпощаден
столчето избутва.
Юли, 2018г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени
потънал е в забрава
не вижда как на Кръст
кървят съдби." - Емоционално, силно, поетично, красиво и същевременно много тъжно! Много ми хареса, видях, че е от месец юли, а чак сега го прочетох...Благодаря за въздействието, Гавраиле! Очаквам преоткриването на реалността в светлина и топлина покрай Новата 2019 година! И много, много любов!