7.01.2022 г., 22:24 ч.

Безотговорни 

  Поезия
373 1 0

Оставете ни да умираме щастливо -
тези, които не сключихме застраховка "Живот",
тези, които избрахме да поемаме рискове,
тези, които само на Свободата се подчиняваме.

 

Оставете ни да умираме щастливо -
без вашата грижа, проповеди и съвети,
без поученията ви, в които не вярваме.
Оставете ни да бъдем роби само на Съдбата.

 

Оставете ни да бъдем грешни и смъртни -
без гаранции и обещания за бъдещето,
без фалшива сигурност и измамни надежди.
Оставете ни да бъдем просто изненадани ...

 

И когато Злото на вратата ни почука,
ще му отворим с ехидната усмивка,
с която жертвата посреща палача си.
Защото в живота неизбежно е само едно...

 

И вашите правила, съвети и предпазливост
за друго не помагат, освен за вечната вина,
че живели сме твърде хубаво и безотговорно
и само от завист пожелала ни е Смъртта.

 

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??