15.03.2008 г., 18:37 ч.

Безплатен съвет  

  Поезия » Хумористична
856 0 17

              в отговор на  http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=103812

                                                 Има и друга гледна точка по въпроса... :)))))

 

 

 

Дяволски ми лазиш днес по нервите.

Осми март отмина и се цупиш -

що не съм изчистила във дневната

и в гаража... Лесно е да учиш

как в метани да са кланям всяка заран

със метлата на домашното огнище!

От мазето да притичвам до тавана

и по двора - футболно игрище!

 

(Туй - с метлата - си е алегория,

но с прахосмукачката си е подобно,

и почти са същите движения,

само че е малко по-удобно...)

 

Било фитнес! Било здравословно!

Ти пък да не искаш да си болен?

Хайде, хуквай с мене! Безусловно!

Да те видя ще ли си доволен?

Била къщата на четир' ката -

от мазето - до таванските канати.

Сключих брак със тебе, бе, глупако,

не със тухлените ти палати!

Ставаш сутрин в пет - с петлите.

(Офисът ти да не хукне да избяга?!)

Аз пък шетам и плевя лехите,

че на къщата градина й приляга.

В девет на трапезата заспиваш,

аз пред телевизора будувам.

Ти насън за фиксинги говориш,

аз, естествено, еротика сънувам.

Мъкнеш ми подаръци луксозни -

и бельо, и нощници ефирни,

но нещата твърде са сериозни

в наш'те отношения интимни...

И преди от твоите палати

само с дрехите да си замина,

ще ти дам съвет един - безплатен.

(Нали още водиш се роднина.)

Думите ми истина съдържат...

И не вдигай лявата си вежда!

Къща и жена се най-поддържат,

ако има кой да ги приглежда*.

 

Ако къщата си не приглеждаш,

там ще свият прилепи гнезда.

Но жена си, ако не поглеждаш,

ще се увенчаеш с чифт рога...

 

 

 

 

*приглежда - проява на загриженост (разговорна думичка, употребявана в някои части на Източните Родопи)

 

© Аэлла Вихрь-Харпиевна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??