Мечтая си и аз.
Все някога да ида на почивка.
Все някога да имам шанс.
Поне за седмица.
Да си почина.
Децата и мъжа до мен.
Да се порадват на разтуха пълна.
Дали из дебрите на стария балкан .
Или на черното море ,брега да стъпят.
Мечтая си поне веднъж.
Не сметки разни да ни притесняват.
Не тока и водата да са нашия платен копнеж.
А време да открием за душата.
Но мръсните пари,които мразя.
Накрая все пречупват всеки шанс.
Наред с надъхания шеф за още работа
Или пък баба ,идеща от близкия Прованс.
Но нищо ,време има.
Макар че казах си го
И предишната година.
И преди нея –
Май дузина!
Мечтая си!
Това поне е позволено.
Безплатно и без ДДС е.
© Просто Някой Всички права запазени
Тук има повече емоция отколкото в почти всички, които прочетох днес.
Не мога да не кажа на лирическата, че ако живее само за възпроизводство и производство в очите на шефа, е мноого тъжно...