Mar 27, 2011, 3:10 PM

Безплатно 

  Poetry
463 0 1

Мечтая си и аз.

Все някога да ида на почивка.

Все някога да имам шанс.

Поне за седмица.

Да си почина.

 

Децата и мъжа до мен.

Да се порадват на разтуха пълна.

Дали из дебрите на стария балкан .

Или на черното море ,брега да стъпят.

 

Мечтая си поне веднъж.

Не сметки разни да ни притесняват.

Не тока и водата да са нашия платен копнеж.

А време да открием за душата.

 

Но мръсните пари,които мразя.

Накрая все пречупват всеки шанс.

Наред с надъхания шеф за още работа

Или пък баба ,идеща от близкия Прованс.

 

Но нищо ,време има.

Макар че казах си го

И предишната година.

И преди нея –

Май дузина!

 

Мечтая си!

Това поне е позволено.

Безплатно и без ДДС е.

© Просто Някой All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всъщност текстът си дава повод за плач...
    Тук има повече емоция отколкото в почти всички, които прочетох днес.

    Не мога да не кажа на лирическата, че ако живее само за възпроизводство и производство в очите на шефа, е мноого тъжно...
Random works
: ??:??