3.08.2021 г., 18:31 ч.  

Безпътици 

  Поезия » Гражданска
261 5 3

Под път, над път безпътици вървят,
отдавна грешно се върти компасът.
Продават ни измислици и плът
и лъжат, мажат – само да сколасат,


да купят пак душите ни, за грош
и да напълнят дупките бездънни.
И лош добър е, а добрият – лош,
в кесията им сребърник щом звънне.


Народ от юди, казват имало такъв,
продава се на дребно и за слава...
Измил ръцете от бедняшка кръв,
но няма го Христос – да го спасява...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??