10.12.2004 г., 22:42 ч.

Безропотно 

  Поезия
902 0 1

Безропотно, омаяно пилеем
и времето, и мисли, и талант!
Покорно, мирно кат овце живеем,
безропотно – без всякакъв семант!

 

Не идва пролет!
Студ и мраз, все зло вещае сивото небе!
Ни птичи полет,
ни звук отвън – безмълвни бесове!
Не пее вятър,
смърт сковава тоя свят!
Не мърдат ни актьори,
ни декори в тоя театър,
разказан от безмълвния Сократ!

 

Понеже нямаме очи да видим,
вярваме на слепи Богове!

Михаил Миков

 

© Михаил Миков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??