10.11.2009 г., 19:12 ч.

Безсилна пред нощта 

  Поезия
325 0 1

В страстите горещи

изгубена сега,

лутам се аз нощем,

а денем съм сама.

 

След залеза фалшив

светлина ме озарява

и с всеки миг красив

нещо в мен се съживява.

 

През нощите прохладни

в огън аз изгарям,

докосвам твойте устни,

в измислен свят попадам.

 

Безмълвна тъмнина

нежно истината скрива,

но ярка ледена Луна

иронично се присмива.

 

Жалка, но щастлива,

с усмивка пак заспивам,

слънчев лъч проблясва

и сълзите си прикривам.

 

Отново ден на самота

в реалността жестока,

безразлична съм сега,

а в мен бушува болка.

 

Всеки залез е измама

и всеки изгрев е тъга,

сърцето тръпне за промяна,

но е безсилно пред нощта.

 

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Безмълвна тъмнина
    нежно истината скрива,
    но ярка ледена Луна
    иронично се присмива."
    !!! Прекрасно!
Предложения
: ??:??