26.05.2013 г., 11:15 ч.  

Безсъние 

  Поезия » Философска
449 0 2

Безсъние



Ти пак не спиш! Защо? Кажи?
Какво будува в теб и ти тежи?
Дали тревога върху теб лежи
или съвестта не иска да заспи?

Дочувам гръм! Отново гръм!
И мъртво, живо - онемява.
За сетен път приижда сън:
стрелби и викове, и барикада.

Случаен изстрел и сподавен вик,
а мрака зъзне в тишината
и виждам в този смътен миг
как стене скришно самотата.

Не спиш! Компромиси! Съдби!
Навярно своя дълг сънуваш?!
И кой, кажи, ще ти прости -
убитите мечти, та да не будуваш?

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Алекс!...
  • Поли, моите поздравления! Направо вземи издай една книга със стихове! Страхотна си..
Предложения
: ??:??