19.01.2021 г., 9:11 ч.

Безсъние 

  Поезия
198 0 0

 

През тънкият процеп на пердета...
Луната се вмъкваше в стаята
всяка вечер...
Тършуваше в мислите ми,
като разбойник,
дошъл да ограби сънят ми...
Търсеше нещо пикантно,
нещо скандално!
Търсеше нещо,...да я държи будна...
Уморена след толкова нощи...
Не намери нищо такова
и тихо заспа до мене...
На другият ден...
не искаше да бъде Луна...
Искаше да е Слънце!...

 

Valentina Mitova©
18/07/2020

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??