15.12.2018 г., 2:05 ч.  

Безумици 

  Поезия
673 4 4

Безумици

 

 

Да пия ли или да не пия

А трябва туршия да режа

Гумите на колата да сменям

Че зимата идваше скорострелно

Пуснах си Шаде и запалих цигара

Отпуснах се на креслото

На масата телефона звънеше

Беше леля Мара

каза да си взема бурканите от млякото

След две седмици взех един резак

и отидох на площадката

Щях да съсипя онази кола

в която той ми изневери с нея

Намирах се в Рим

в хубав италиански ресторант

Пиехме розе

и се уговаряхме за някой джаз бар

Спъвах се в кофите

до вадата

в градините на дядо ми

до реката

Трябвало да обрулиме орехите на есен

и камиони да уредя балите да приберат

Избирах един страхотен костен порцелан

в скъп магазин на Витошка

плътни салфетки и тежки покривки

за важните ми гости

Взех такси до автомивката

за да прибера колата си

две мотики стояха в багажника й

внимавах да не наранят напата в салона ми

Наздраве!

Арбат отдавна беше затворен

затова се настанихме в Камино

когато до мен естествено се залепи някакъв

да ми досаждам разбира се не за друго:

Пиете бренди

страхотно

нека аз да ви предложа-Хенеси

аз отвръщам бързо, за да го разкарам

че Хенеси не пия предпочитам Мартел

или щом ще бъде коняк

то нека тогава да бъде Арманяк

Погледна ме странно и си замина

Успях и този път

Не мислех да оставам много

утре трябваше да стана рано

бях си купила рабица за да обиколя цокъла

Сачака трябваше да се лакира

а аз Арманяк

какъв ти Арманяк

леля Дочка ме чакаше пред пиано бара

изпуснала автобуса и щяла да си ходи с мен

© Любов Никифорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, Петър, не всеки умее да копае докато звучи Smooth operator 🤭
  • Ето картинката:
    Аз - в люлеещ стол на верандата, звучи Smooth opеrator, чаша коняк "Черноморско злато", пура.
    Мотиките и туршията да почакат
  • 🤭😀😀😀🤭Много е забавно! Благодаря ти, Стойчо много се радвам, че ти е харесало!
  • Почти разбрах вкусовете ти! И това всичко събрано в няколко поетични строфи...
    Понеже не искам твърде да ти се натрапвам: ще пийнем ли по един "Наполеон"?!😉
    Така се прави!Да гледаме на живота откъм забавната страна; колкото и да ни струва това!
    Поздравления, Любов!
Предложения
: ??:??