26.11.2020 г., 13:46 ч.

Безусловна любов 

  Поезия » Любовна
829 0 0

Не искай от мен да те обичам,

само когато е лесно;

в думи любовни да ти се вричам,

когато всичко между нас е чудесно.

 

Не искай от мен да стоя безучастно,

когато от ярост всички нападаш;

не искай от мен безпристрастно

и безмълвно да гледам как страдаш.

 

Не искай от мен да не те утешавам,

да не бъда за твоята душа мехлем;

не искай, защото не разрешавам!

Всеки твой е и мой проблем.

 

Не искай от мен сам да те оставя,

когато на душата ти е тежко, трудно,

защото ще ти се противопоставя -

ще бдя над теб докато заспиш непробудно.

 

Не искай от мен, когато сме сърдити,

всеки път от теб да се отричам;

дори да ровиш с шиш във раните открити,

аз винаги и всякакъв ще те обичам.

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??