6.08.2005 г., 16:55 ч.

Безветрена Софийска нощ 

  Поезия
954 0 7

Успа се вятърът. Май сбърка,

че пи със мене толкоз бири.

Сега на еднострунната цигулка

единствено трамваят ще ни свири.

Светкавици по жиците ще мята

в насечен от страстта каданс,

опитвайки се по стъклата

да изтанцува влюбен танц.

Щом в дишането ни заглъхнат

изнервените светлини и звук,

в завивката от длани ще се пъхнат

безумствата , че пак си тук.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??