20.08.2009 г., 0:15 ч.

Безвремие... 

  Поезия » Философска
823 0 24

 

Безвремие... Парченце междуцарствие,

откраднато от бързащия делник.

Изпуснах автобуса. (Закъсняла съм.)

На крайна пейка в парка поприседнах...

 

Примижва залезът в отсрещната витрина.

Едно дете след гълъбите тича.

Старица със бастун пред магазина

трохички хляб подхвърля къмто птиците.

 

Във водоскока пърхат уловените

дъгички цветни с форма на прохлада.

Кръжат усмивки и танцуват реплики

на непознати, влюбени и млади...

 

Пъстреят голокръсти, татуирани,

през жегата проправящи пъртина.

Нехаещи за кризата и изборите,

живеещи с мига в една картина

 

на лятно, мързеливо и размазано

безвремие, забравило, че бързам.

И циганското лято на душата ми

стрелките на часовника завърза...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??