10.12.2008 г., 12:52 ч.

Безвъзвратно желание 

  Поезия » Друга
514 0 2
Безвъзвратно желание


В едно безвъзвратно желание, две намерих,
и когато три попита ме за четири, така копнеех
за пет, за да ме запознае със шест, а когато седем
почука на вратата, потърсих осем, което ме срещна
с девет, но аз с възхита гледах към десет и нуждата
да притежавам единадесет ме караше да копнея
за дванадесет, но разочарован потърсих
тринадесет...
И когато нуждата се превърна в страст, а страстта в
пристрастение и пристрастението в порок... в
порока алчност до плюс безкрайност, осъзнах -
няма връщане назад!

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??