24.08.2022 г., 13:30 ч.

BG Чалгафонията 

  Поезия
154 0 0

I. Арт-придобивки от Демокрацията

 

Булгар-култ-култур-артикул

на Демокрацията:

 

нон стоп бол

топ,

шоп,

поп фолк

                       чалгафоници.

 

 

II. Чалгакласикът

 

Сцената - предназначена

за един само артист.

  Скачат на бис

                         фенокрака френетично

- пее Азис.

 

Маниерите му сценични

маневри са на мотриса:

подът, целият, се разтриса,

щом впусне се в ход.

 

Телеса - месища -

сплетени октоподи,

тресавища са - де можеш

                                   да ги избродиш?

 

Прическа - гротеска на фреска

връз лъскаво ... теме за

                                       темане.

 

Бузи- медузи,

устни червени - резени диня.

Азис - оазис за гейове

                                    насред пустиня.

 

Мъже автентични,

ножовете си наточете

и на сцената наскочете:

пее (квичи) Азис!

 

 

III. Чалгафеноманията

 

Зрелище на харем.

Певици, с цици от дунапрен.

Колчем с очи ги допрем, -

аплодисмент връз аплодисмент:

 

реакции екзалтирани

на публика еректирала.

 

 

IV. По дефиниция

 

Глас, прищипан от цици -

                              чалгапевица!

 

 

V. Арт - гатанка

 

Що е тя? - за очите ни

                             - попивателна,

               за ушите ни

                             - приспивателно.

 

 

VI. Колегиална препоръка

 

Щом нямаш си глас,

сиреч, си безталантна,

нагласи се завчас

с талантливи ... импланти.

 

 

VII. Цицилия

(мъжки апостроф)

 

То бива, бива цици,

ала тия - на биволица.

Ега си блъфа!

Как да заръфаш

от силикон мекица?

 

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??