Изгубих ли се в превода на времето?
Остана ли ми смисъл (за резерва)?
Остана ли ми вяра за променяне?
Остана ли ми святост да низвергвам?
Платих ли си греховната различност
със доза свръхчовешка суета?
Боля ли? Заслужавам ли обичане?
Ранявам ли? Дарявам ли крила?
Ако по мене хвърлят страх,
ще оцелея ли?
Косите ми попиват ли достатъчно?
И... Омир би ли тръгнал да ме пее?
Ти би ли ме попял поне, приятелю?
Ти би ли постоял (поне до изгрева)
да гледаш с мене как умира времето
и цветовете от косите се изнизват?...
Ти би ли постоял... за опрощение?
© Елица Мавродинова Всички права запазени