8.12.2020 г., 7:16 ч.

Би трябвало да сме щастливи, но не сме 

  Поезия » Друга
217 1 3

Рожденият ти ден е, татко,

а колко мъка има в нас.

Бъди ни жив и здрав, любящо,

ти казвам със сърцето аз.

 

Но точно в този ден роди се

сестричката, която отлетя,

и хубавото дави се в сълзите,

че няма я, че няма я, че няма я.

 

Сестричке - тук към тебе се обръщам -

очаквай ме, ще дойде ден, когато

при теб ще съм и пак ще те прегръщам

целувайки косите ти от злато.

 

И ето, първата сълза роди се,

попи във листа и размива се мастилото.

Не мога повече да пиша, тъй боли ме,

а теб целувам, тате, и ми свърши силата.

 

05.12.2020.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съпреживях...
  • Щастието идва и при злите хора - когато направят някому мръсно. Тоест - всеобщо състояние.
    В случая - рожден ден. Празник личен и семеен. Чист. При това отразен ведро, красиво и емоционално.
  • Георги!
    Без думи... тук мога само да си помълча...
    Разтърсващ стих...
Предложения
: ??:??