16.12.2011 г., 0:17 ч.

Бих те попитала 

  Поезия » Философска
2486 0 25

Бих те попитала

 

                         На  П.Ф.

 

 

Изглеждаше по лятному щастлива,

когато лятото не беше още тука,

но ти дори в снежинките го виждаше

и гълъбите почваха да гукат...

 

Превръщаше във птици даже бурите

и стъпалата сочещи към ада.

А песенните звуци дразнят другите,

които вярват, че сред зима няма лято...

 

А лятото дори не беше стъпвало

на прага на градината, при птиците.

Какъв ли вятър струните е скъсал,

та тишината влязла е в зениците...

 

Заключила е мисълта за лятото,

а портата оставила да зее.

Оставила е клетките опразнени.

Без птиците сезоните пустееят...

 

Бих те попитала. Защо? И още колко

ще криеш, че за лятото ти пука?

Бих те попитала, но моите въпроси

на птиците езика не научиха...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??