3.07.2020 г., 14:52 ч.

Биричка 

  Поезия » Хумористична
742 2 9

Носи се мълва във колектива,
че съм бил сменил аператива.
Кой каквото и да коментира,
истината е една - ОБИЧАМ БИРА !

 

Бирата е нещо уникално,
освежаващо, универсално.
Омайва те, рехидратира
и навсякъде се консумира.

 

Бира щом отворя за закуска
махмурлука мигом ме напуска,
сутришната жажда утолява,
а кондицията ми възстановява.

 

Бира си отварям и с обяда,
та храната да не ми писяда,
дори да ме гълчат за туй след час.
Аз съм прав, а шефа … биромраз!

 

Вечер със усмивка изморена
си отварям биричка студена,
даже и наливам на жената,
на тъщата водичка от чешмата.

 

За бирата, благодаря ти, Боже!
На човека дал си я да може
в живота труден той да оцелява,
за да го радва и успокоява.

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??