26.06.2020 г., 10:06 ч.  

Битка на титани 

  Поезия » Философска
427 0 0

                                            Океанът връхлита със своите талази

                                            да смачка брега, да го прегази.

                                            Отпорът е жесток. С твърда гръд

                                            на удара с удар отговаря брегът.

                                            От сблъсъка титаничен вълните отскачат,

                                            свличат се, победени обратно се влачат,

                                            но те със себе си нещо са взели - 

                                            безброй песъчинки от брега са отнели!

                      

                                            Откакто Земята в необятната Вселена

                                            родила се е огнена, била е зелена,

                                            за всяка жива и не жива твар,

                                            Майката Природа сложила кантар.

                                            В битките да няма победители - победени,

                                            паритет на борците с тела наранени.

                                            Някой повече вземе ли , да намаже,

                                            рано или късно Тя ще го накаже!

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??