29.12.2017 г., 21:36 ч.

Битка с ноември 

  Поезия
586 0 2

На стъпки две ноември ме препъна

и ме научи да се движа бавно.

Усещам — дъждовете са потънали

в прозрачен бързей, но с изтекла давност.

 

Каквото през ноември се е случило,

разбирам от картинки остарели.

Въздушната ми поща — неполучена.

Заглъхнали са всички птичи трели.

 

Пейзажът лае — има мека лапа

и души прелестта на неизвестното,

но мракът до следа ще го излапа

(аз мисля за пейзажа все по-често).

 

Пред четири очи се раздвояват

и дните ми, и смелите ми нощи.

Мечтаната невидима поява

от залезите козината пощи.

 

Препъна ме, но ще му го върна — в плитките

реки под бреговете непрогледни.

До сетен календар е тази битка —

един от нас ще падне за последно!

 

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??