1.01.2022 г., 12:46 ч.  

Благодарственост 

  Поезия
208 0 1

Календарът на Времето отметна последния годишен ден,
зачеркна и тежките мисли на хората
в надежда и любопитство скроен.
А за мен - бе повече от благословен.
Благодарна съм за хляба на моята трапеза!
Благодарна съм за изгрева на сутринта!
Благодарна съм за нощната утеха
в топлата прегръдка на мъжа!
Благодарна съм за двете ми богатства -
децата мои с греещи лица,
здрави, силни и успешни в своите малки дела!
Благодарна съм за мигове свещени,
ръцете си в молитва да събера,
искам повече от милостта безмерна,
с Бога да се помиря!
Благодарна съм за желанията на сърцето,
те са, вече, сбъднатите ми мечти!
Благодарна съм, че мога да творя
и в най-дръзките идеи да горя!
Благодарна съм за Новата година,
ще остареем с още една,
привилегия е за малцина,
това е Дар, а не суета!
 

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??