16.08.2021 г., 16:15 ч.

Благодаря 

  Поезия » За деца
469 5 8

Учителко... не зная към коя от вас...
но към всички с обич аз ще се обърна...
На детството ми дадохте крила...
с "Благодаря, Ви!", днес ще ви прегърна!

Показвахте ми нови светове,
научихте ме да горя в игрите.
Да акостирам на непознати брегове,
волна да летя с крилете на мечтите.

Научихте ме да обичам свидно...
Род, Родина, минало и затова...
От корените си да пия силно...
от тях как бъдеще да изкова.

Научихте ме вяра да не губя,
когато падна, пак да продължа.
В живота силно да се влюбя,
на ударите... за да издържа.

Научихте ме, себе си да отстоявам,
човек да бъда, гордо да вървя.
С усмивка детска искрено ви поздравявам,
за всеки миг със вас... "Благодаря!"

16.08.2021г.
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Учителко, целувам ти ръка! »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??