5.11.2022 г., 21:09 ч.

Благородна завист 

  Поезия
193 1 1

Как "завиждам", направо ще кажа,

на доволните земни души.

А пък мойта без жал се руши

от въпроси – бабуни в паважа.

 

Явно вечно се нося във транс,

щом не виждам в краката си пътя.

Всеки миг съм готов да се срутя,

разнебитен сред пошъл миманс.

 

Ала всеки "избира" посока,

неподвластна на нему дори.

Как да има след мене следи,

ако даже съдбата е стока!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благородството никога не губи свойта стойност. И носи своите криле смирено, но не лети по чужда заповед.
Предложения
: ??:??