31.08.2007 г., 22:39 ч.

БЛАГОСЛОВ 

  Поезия
507 0 5
 

БЛАГОСЛОВ   

/диалог/


Дълго страдах, дълго чаках своя звезден ден,

Вярвах, либе, че ще бъдеш някога до мен.


                   Погледни ме, злато мое, и се усмихни,

                  Че завинаги се свършват тъжните ни дни.


Не ми трябват, мило либе, слънчеви лъчи,

Ако ще ми греят, либе, твоите очи.


                  Като слушам, душо моя, нежния ти глас,

                  Сякаш старо руйно вино, душо, пия аз.


Ще се моля, сърце мое, все да е така -

Със ръката си да стигам твоята ръка!


                   Ах, дори и да замина чак накрай света,

                  Винаги ще се завръщам тук при любовта.


Не, не мога да се върна вече у дома,

За да не оставам, либе, пак без теб сама.


               Щом душите ни се сливат с нежен благослов,

                Да остана чак до гроба с тебе съм готов!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??