Благословени ли са надарените?...
Благословени ли са надарените,
които виждат по-различен света
с душите си, или те - мъчениците,
сами си носят раните-кръстове,
когато, натежала, ранява ги гледката?
Дали копнеят да са слепи,
когато видят в калта
не човекът, а душа,
пълзяща да кърви?...
Дали копнеят да са глухи,
когато чуят безутешни
не думи, а надежди
и стонове стаени?...
Дали плачат, неизплаканите сълзи
в нечии пресъхнали очи
и се давят в океани от загубени
така жадувани мечти?...
Дали им тежи осъзнатата истина,
прошепната "на уше" от живота?...
Дали я обличат, крещящи, с думи,
за да останат нечути дори...
Дали и на прага на смъртта
не шепнат, оглушали, изболи очите си: "Боже,
милостиви Господи, моля те, спаси света!"...
Благословени ли са надарените...
© Диа-непокорна Всички права запазени
Благословена да я познаеш!
Бъди светлина - Диа