May 1, 2008, 1:17 PM

Благословени ли са надарените... 

  Poetry » Phylosophy
764 0 10
 

Благословени ли са надарените?...

 

Благословени ли са надарените,

които виждат по-различен света

с душите си, или те - мъчениците,

сами си носят раните-кръстове,

когато, натежала, ранява ги гледката?

Дали копнеят да са слепи,

когато видят в калта

не човекът, а душа,

пълзяща да кърви?...

Дали копнеят да са глухи,

когато чуят безутешни

не думи, а надежди

и стонове стаени?...

Дали плачат, неизплаканите сълзи

в нечии пресъхнали очи

и се давят в океани от загубени

така жадувани мечти?...

Дали им тежи осъзнатата истина,

прошепната "на уше" от живота?...

Дали я обличат, крещящи, с думи,

за да останат нечути дори...

Дали и на прага на смъртта

не шепнат, оглушали, изболи очите си: "Боже,

милостиви Господи, моля те, спаси света!"...

Благословени ли са надарените... 

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??