25.03.2022 г., 16:40 ч.

Благовещение 

  Поезия » Философска, Гражданска
271 0 1

                      Благовещение

 

 

Между всички жени тя бе избрана,

Мария да зачене и роди на Бога сина.

Изпрати Бог Ангел Гавриил със заръка,

да й довери че тя е жената богоизбрана!

 

Тя закрилница е  на майките с деца,

бди Богородица над тях като майка.

Роди тя Иисус но Бог го създаде 

и вярата в доброто той ни даде.

 

На този ден птиците донасят пролетта,

от своят зимен сън се събужда природата.

На свойте крила те ни донасят топлина,

и на лицата усмивки, и в душите ни светлина.

 

На този ден се чува птица-кукувицата,

погледни човече имаш ли в джоба пара.

Да бъде богата и плодородна годината,

да има здраве и голям берекет на нивата.

 

А момата става рано, рано сутринта,

па помита цялата къща, вредна мома.

Откъсва клончето където кукувицата пя,

в пазвата си ги слага за здраве и венчилка.

 

Празника човече християнски почети,

благодари на Бог и той ще те благослови.

После с приятели добри по чаша вино пийни,

па на мегдана се хванете на хоро с хубави моми!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??