16.08.2015 г., 22:31 ч.

Близнаци 

  Поезия » Пейзажна
591 0 0

Близнаци, роза бяла и червена,
Едната в сянката, другата от слънцето отгледана, калена,

В една градина, с косач за грижа,
Косачът мина, червената го лизва,
Бялата, с червена капчица на лист беше,

Косата последва, бялата стовари се в тъмата, стана като черна,
Червената придърпа я,
Най-сетне, прегърнаха се, още кръв потече,
Мина дъжда обаче и червеното отвлече.

Във вятъра носеха им се листата, играеха, с детски глъч в небесата.

 

© Стефко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??