13.11.2012 г., 12:45 ч.

Блудница 

  Поезия » Философска
709 0 2

Господи,
аз напуснах "бордея" и се връщам при Теб,
приеми ме смирено разкаяна.
Ето - в двора съм, на колене
и не зная какво да Ти кажа.
Идвах няколко пъти до "Твойте врати",
криволичих по пътища мрачни,
сред пиянство замръквах,
сричах хули, сплетни
и ранявах, ранявах стократно.
Гордостта ми ме теглеше във заблуда назад

и ме хвърляше в бой без причина,
много битки загубих, много вяра пролях,
много скъпи приятели сринах.
Есента ме застигна - като танц на дервиш,
разпиляла листата с изящество,
аз седя на колене - като Шамс от Тебриз
и Те моля да ме върнеш обратно.
И макар да е истина, че си всъщност във мен
и през цялото време те нося,
аз те губих в живота си - ден подир ден,
днес пристигам смирена и прося.




© Маргало Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??