28.10.2022 г., 11:58 ч.

Блудният син 

  Поезия » Философска
224 0 2

"Да се завърнеш в бащината къща."-

написал бе известен наш поет.

Но, блуден син как се завръща

след скитанията безчет?

 

"Да те посрещне старата на прага."

Едва ли, след поредното пътуване

ще те посрещне със усмивка блага,

ще ти говори без преструване.

 

Едва ли, тя ще се разчувства,

когато до порутеният плет

"лъхът на тропика се чувства."

Това май бе от друг поет?

 

Дали един са, или двама

поетите, не ми и пука.

За блудният син прошка няма-

това е моята поука!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Той, че ще се върне, ще се върне.
    Тя, че ще го посрещне, ще го посрещне.
    Ала този "блуден" син с лъх на ром от тропика,
    не ще се върне за прошка,
    а ще иска от майка си, кинти още!
  • Има прошка!
Предложения
: ??:??