30.05.2020 г., 10:07 ч.

Блясък 

  Поезия » Философска
370 0 0

Желанието някога да блеснеш

на всекиго на пътя му стои

терзанието някого да срещнеш

едва ли заслужава упреци нали?

 

Но суетата в тях, във нас е с друго име

егоцентризмът е прораснал като плевел

души душата, прострелял е дори сърцето в мене

надежда няма някой да го вземе

 

За истина едва ли някой ще разпитва

къде е стадото, там пътят е утъпкан

за единак едва ли някой ще тъжи

дори да са го клепали със хиляди лъжи...

 

 

 

 

© Борислав тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??