29.12.2010 г., 15:04 ч.

Блъф 

  Поезия » Любовна
1335 1 20

… Запознай се с нея, ‘дето пречи ти.

С тая, ‘дето май не ви е писано.

Дежа вю – то пак ù прави сечено

и я връща в пети клас (орисано).

Запознай се с нея - всеотложната,

дето има цялото търпение

да проникваш напреки под кожата,

докато държиш я в неведение.

Запознай се с никому ненужната,

но която всекиму прощаваше

все онази - каузата. Пердутата.

(Плачеше. Обичаше. Забравяше.)

И на теб ти сложи тази „чавка”

в списъка си черен. Неформален,

но напук на мъжките прищявки

тя така и…

… просто не направи.

Запознай се. Свикнала е с всичко –

мачкаш, искаш, хвърляш - и това е.

Плачеше. Забравяше. Обичаше

(Казваш, че „блъфира”.

Знаем… Знаем.)

Запознай се. Много ù е драго!

Тя е Съвестта ти.

Ти - разнищи я.

Дръж я, щом от липсите ти става!!!

… А аз съм си добре.

 

Къде ли?

С бившия.

© Лора Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??