25.01.2014 г., 19:09 ч.  

Боецът в мен 

  Поезия » Философска
549 0 0

Да бъдеш друг в момент на слабост

или просто да се промениш?

Да се гневиш, терзан от ярост

или просто да си замълчиш?

 

Ще бъдем ли порядъчни и лични,

ако болката прикрием?

Ще бъде ли достатъчно за всички

зад една усмивка да се скрием?

 

В ръка душата стиснали,

ние страдаме докато мълчим.

Далече сме сега, до никога достигнали

се молиме да се смирим.

 

Промяната е тежка и лъжовна.

Трудно е да се изкорениш.

Страх те е да станеш, борбата е огромна.

Колко само трудно ти е да се промениш!?

 

Боецът в теб отдавна е забравен,

а ти със сетен дъх го търсиш.

Бягайки докрай, отдавна си ограбен.

А ти все чакаш да си отмъстиш.

 

Отлагаш своята промяна

и се криеш между вестниците.

Така ти създаде своята измама!

Така ти даде се на лесните!

 

Бори се да откриеш в себе си детето!

То ще ти разкрие свойте рани.

Стани и се прицели високо във небето

и ще бъдеш окъпана в брилянти.

 

Тогава ще откриеш в себе си боеца.

Той лежи във теб и дреме.

Ще видиш - тъй сладък е понякога живеца,

достигнат с много труд и време.

 

Ходейки бос по стъкълца и камъни,

никога не се страхувай да вървиш!

За хубавото вино зрънцата винаги са мачкани!

Не се страхувай да се промениш!

 

                                                                           

                                                                       /На Матей и Марианка/

 

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??