БОГАТ–БЕДЕН
Вечерят, в тишина обвити,
в луксозен дом със много стил и красота.
Щастливи ли са? Като не могат да си преброят парите,
но няма глъчка на деца.
В краен квартал от работа се прибрал,
съблечен по потник, отруден работник.
Както винаги с жена си в панелката ще вечерят,
заедно с многобройната си челяд.
Кой е беднякът и кой е богат
в този до болка объркан свят.
© Валери Николов Всички права запазени