7.03.2023 г., 11:00 ч.

Богата 

  Поезия
359 7 11

Имам всичко, което не можеш да купиш, приятелю - 
на безсмъртния изгрев прозрачно червения цвят,
тишината на дъх, стоплил стръкчета крехки в земята ни,
вечността на скала, песента на събуждащ се град...

Имам всичко, богата съм. Нося духа жив на времето - 
не история - тя често пълна е с плитки лъжи,
а вълната светлинна, пътя бял на дървото към семето
и обратно, защото растеж осъзнат не тежи.

Имам всичко, не знаеш ли!? Не суетата на вещите
от витрините лъскави - те са достъпни с пари,
а онези искри, на Твореца всесилен от свещите,
дето учат суровите дънери как се гори.

На орлите свободния полет укрепва крилата ми
и блестя в ореола на слънчеви златни лъчи...
Имам всичко - родена съм в тесния кръг на богатите
или, може би, просто на онези, дарени с очи.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??