24.04.2012 г., 13:40 ч.  

Богати и бедни 

  Поезия » Гражданска
501 0 0

АЕЦ-а в Белене Бойко спря.

На некадърници се той опря.

Сам такъв, подобни назначава,

а народът на него се надява.

Заличава той всеки паритет.

Магистралите само са приоритет.

За хората, що нямат, важат всички закони,

но не и за хората с многото милиони.

Докато последните си живеят харно,

обикновеният човек няма парно.

Той е тровен, мачкан, тъпкан, експлоатиран

от бандит, като бизнесмен зле маскиран.

Бедният се пита: "Как аз тъй ще живея ,

как в такива условия въобще да оцелея?"
Докато едни с "Армани" се обличат,

други с дрипи на нищо не приличат.

Докато едни ядат от кофи на ябълки огризки,

други пият марково уиски.

Въобще в България е добре да си мафиот,

а е зле да си част от обикновения народ.

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??