24.06.2016 г., 20:47 ч.  

Богинята в мене 

  Поезия » Бели стихове
698 0 2

 

Не! Не съм жена 

за двама или трима.

Не съм нимфоманка.

Прелитам в светове  

непознати в обятията  

на пратеника на Бога.

 

Достолепна съм,

не защото нося

на деколте изрязано

златна  огърлица,

нито пък, че съм

плувнала в слава

фолк-поп певица.

 

Не говоря

с недомлъвки

и със знаци,

с уши пламнали,

със зеници знойни.

Съвестта ми 

не е майка на лъжата.

Жена съм,

която знае си цената.

 

Обичам като онази българка 

на Майстора зад статива. 

Който Богинята

в мене не съзре,

скоро си тръгва.

Да дири утеха 

в обятията на друга.

Аз ли?! 

Аз оставам с Бога. 

 

Самадхи

24.06.2016

 

PP: Майстора - художникът  Владимир Димитров  Майстора

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Лили! Разчела си идейната дълбочина и многопластовите послания на творбата ми. Това наистина ме радва! Забелязала си идейно - образните опозиции, изразени чрез свободния избор на поетическа лексика!
  • Голяма образност. Има хубави послания...в редовете и между тях. На пръв прочит е едно, на втори друго, на трети..., много задълбочено...
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??