27.01.2024 г., 16:16 ч.  

Божествен дъжд 

  Поезия
118 3 1

Неземно е, когато слънчев дъжд вали

в короната на старата топола.

Трептящите листа в потоци от лъчи.

Невинността на истината гола.

 

Милувката на вятъра, зелените треви,

летежа на глухарчета в небето.

От този дъжд родени са мечти.

Ръката Му докоснала сърцето.

 

 

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??