19.01.2013 г., 14:19 ч.  

Божество и простосмъртни 

  Поезия » Хумористична
463 0 1

                                            БОЖЕСТВО И ПРОСТОСМЪРТНИ
                                              

                                              Леле, колко са задръстени

                                              тези лумпени от Сопот -

                                              всичките със златни пръстени,

                                              а досаждат ми с банален ропот.

                                              ''Трудно вече преживявали...''

                                              Тук отколе е така:
                                               и дедите им са оцелявали

                                               само с лучец и вода.
                                               Вижте, в Северна Корея

                                               безработните пасат трева.

                                               Да пасат и тук, добра идея,

                                               после да крещят ''Ура!''

                                               Ще им пращам кючекини

                                               с премиерския ''Фалкон'',

                                               да им пеят по бикини
                                               за любов и за нагон.

                                               Краен ли е Дзаватини:
                                               ''Бедните са луди''? Не.

                                               Ще ги има и след сто години
                                               и овчари, и овце...
                                                 

© Красимир Кунчечв Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??