Радан и Бойко думаха:
- Яжте, дружина, и пийте!
За нищо грижа нямайте!
Взели сме много заеми,
и още може да вземем!
- Ние ще ядем и пием,
ала си грижа имаме:
че взехте много заеми -
и трябва да ги плащаме.
- Яжте, дружина, и пийте,
за нищо брига нямайте!
Не ние ще ги плащаме,
а ваште деца и внуци.
- Но с какво ще ги плащат те?
Във българската държава
има ли нещо българско,
което доход да дава?
На Ирин-Пирин тревата,
на Странджа баир гората
и на Добруджа житата –
де има земя българска,
ще трябва да им продадат,
само лихвите да платят!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Вега, старата комунистическа номенклатура измря. Старата бяха Живков, Добри Джуров,Атанас Семерджиев, Дико Фучеджиев и п. и пр.
А децата им, които са се изучили на запад, вече не могат да се наричат комунисти. Нито възпитанието, нито поведението, нито думите и писанията им са като на комунисти. Те са и антикомунисти, и русофоби. И аз именно срещу тях пиша. А ти си, който ги защитава: не, те не са виновни, те добре ни управляват, но виновни са бащите им, че са им завещали дълг от 10 милиарда.
Но ако социалистите са им завещали дълг от десет милиарда, завещаха им и държавно имущество за 110 милиарда, с което този дълг можеше десет пъти да бъде изплатен.
Излъга и за краля на инките Атахуалпа. Инките са събрали златото, и са напълнили една стая със злато. Но въпреки това конквистадорите са го убили. Защото са били лъжци, разбойници и убийци.
И американските правителства са наследили именно тези качества на конквистадорите. Излъгаха за Ирак, излъгаха за Либия, лъжеха за Сирия, а сега лъжат и за Украйна.