1.10.2008 г., 21:28 ч.

Боклук 

  Поезия » Друга
681 0 0
Черните им ръце събираха отровата - 
онзи боклук, дето тънеше в душата...
С ума си го приемах аз целия:
кален, мрачен, бледен и така безскрупулен,
а с душата си - отхвърлях го...

Той бе моят безизразен начин 
                                                      да се боря,
той бе моята скрита в сенки
                                                     натура.

Те го събираха, той се разпадаше,
те го тъпчеха, той се въргаляше.

Имам аз място за целия него,
но място без него? - Би било още по-пусто...
Пусто е полето сред целия тоя боклук,
но пусто е още пО... щом него го няма...

© Ели ИзбериСи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??