Боли!
Любовта бездомна е във тъмнината,
а болката намерила е дом,
безкрила е останала сега душата,
сърцето е разбито с взлом.
Осиротяла нежността е в тишината,
не намерило е щастието брод,
надеждата пречупена лежи в земята,
радостта премръзнала от студ.
Скитница е станала мечтата,
безверието е намерило подслон,
свобода намерила сълзата,
сърцето цялото е стон.
© Яна Танева Всички права запазени