29.09.2018 г., 1:30 ч.

Боли без теб 

  Поезия » Любовна
366 1 0

 

Боли без теб

 

Тежко е без тебе и боли!

Всяка нощ ти идваш във съня ми.

Пронизват мрака твоите очи

все едно са хиляди кинжали.

 

Щом си тръгна свърши радостта

от това, че близо си до мене.

Свърши всичко. Свърши любовта.

Свърши се и хубавото време.

 

От тогава все вали, вали

и в сърцето ми, и във душата.

В облаци сега са мойте дни

без любов, обзети от тъгата.

 

Всичко свято ти от мене взе:

щастието, радостта, копнежа!

Тръгна си и всичко ми отне.

Даже и последната надежда.

 

Аз без теб отново ще съм сам.

Образа ти нощем ще сънувам.

Нямам повече какво да дам,

и любов не мога да купувам!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??