24.04.2010 г., 10:39 ч.

Боли ме 

  Поезия » Любовна
1038 0 5

Боли ме, без да знам защо...

Отново шепна твойто име!

В гърдите – огнено кълбо!

И тъга – не може да отмине...

 

Стоя на прага, с протегната  ръка,

а крачката не мога да направя.

Уморен до смърт, съсипан от студа,

убит от мъка и от самота.

 

Дали пак няма да сгреша!?

Да се повтори ужаса отново!?

Дали след време, както и сега,

ще търся щастие отново?

 

И пак да търся твойта топлина

в телата на жени лъжовни.

Да се залъгвам, че това е ТЯ,

а дните да са тъжни и дъждовни...

 

Когато лесно си загубил нещо,

стояло дълго във сърцето,

остава рана, пареща, гореща,

като звезда, изгряваща в небето...

 

А животът, както казват, си тече,

отиват си неща и идват други.

Пороят мътен те влече

незнайно по кои далечни друми...

 

Остава само твойто АЗ,

то трябва винаги да бъде твое!  

Да можеш в сетния си час

да кажеш – е, това е, бях си аз...

 

Борих се, така и не успях...

Не намерих щастието свое,

но живях, копнях, горях

и осъзнах – живях достойно!

 

24.09.08                             ММ

 

 

 

© Милан Младенов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах..
  • "А животът, както казват, си тече,
    отиват си неща и идват други.
    Пороят мътен те влече
    незнайно по кои далечни друми..." !!!

    Харесах!

  • харесах
  • Да, давам, а човекът до мен не разбира това и остава болка една
    Защо така се получава? Дори двама души да са "сплетени" в едно, те все пак са двама...две различни, уникални същества..
    Хареса ми стиха ти!
    Поздрав!
  • Тъжен стих.
    От такива спомени, боли.
Предложения
: ??:??